středa 4. října 2017

TRAVEL TIPS | Rodiště Karla Čapka a Mělník

Už uběhl nějaký čas od prázdnin, ale já jsem se rozhodla vydat ještě nějaké články, které se budou týkat sekce TRAVEL a chtěla bych z toho udělat rubriku. Teď přidám tipy na místa, která jsem navštívila v blízké době a pak budu postupně přidávat místa, která jsem si oblíbila nebo ta, na která se pravidelně a ráda vracím. Dnešní travel tips budou o městečku Malé Svatoňovice a Mělník. 



MALÉ SVATOŇOVICE - RODIŠTĚ KARLA ČAPKA

Malé Svatoňovice jsou rodištěm českého spisovatele Karla Čapka. Jeho rodina se do toho městečka přestěhovala s jeho bratrem Josefem. Muzeum má dvě expozice - o Karlovi a o Josefovi. Obě expozice jsou vybaveny fotografiemi z jejich životů, ukázkami jejich prací a také spoustou zajímavých informací. Pokud se alespoň trochu zajímáte o literaturu, tak vám toto muzeum doporučuji. Mají otevřeno od května do října a vstupné pro dospělé je 35 Kč (děti platí 20 Kč). Lze domluvit i skupinové prohlídky. Je důležité podotknout, že muzeum je bez průvodce. Je na vás, co si tedy přečtete nebo prohlédnete. 


ZÁMEK MĚLNÍK

Zámek Mělník nabízí prohlídky zámku, vinných sklepů a kostnice. My jsme navštívili pouze sklepy a zámek. V areálu zámku se nachází zámecká kavárna, kde si můžete dát domácí limonádu a skvělou zmrzlinu. Prohlídka zámku se nám líbila. Jediné, co bych vytkla je přístup pokladní. Naštěstí byla skvělá průvodkyně a tím se prohlídka zámku o 100 % zlepšila. Na pokladně zámku si můžete zakoupit víno ze zámecké vinárny. Zámek je otevřený od dubna do října. Cena pro dospělé je 130 Kč, studenty 100 Kč a pro děti do 5 let je zdarma. Pokud budete mít cestu kolem a nemusíte historii, tak za vidění stojí určitě i soutok řek Labe a Vltavy, který se nachází přímo pod zámkem. 















Pokud se vám tento koncept líbí, dejte mi vědět do komentářů. Chci poděkovat za vaši podporu. Doufám, že se vám článek s tipy líbil.

Mějte se krásně.
Claire ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý váš komentář.